与put有关的词组辨析 put down表示“记下”。 Ple

时间:2022-05-15 01:48       来源: 未知
87. road, street, way, path road表示“路,道路”。 A group of geese are walking along the road. street表示“城镇、乡村两旁有建筑物的街道”。 Go along the street, and take the second turning on the left. way表示“任何可以通行的路”。 How can I get there? I don’t know the way. path表示“小路,小径”。 They walked along the path leading to the top of the hill. 91. search, search for, in search of, look for search表示“搜寻,查究”。search sb. 搜某人的身,search a place搜某个地方。 The policeman is searching a thief. search for 表示“搜寻、寻找某人、某物”。 The police searched for that man everywhere. in search of中的search表示“寻找,寻求”。 They went to South Africa in search of gold. look for表示“寻找”,没有search for注意力集中。 What are you looking for in the room? 91. search, search for, in search of, look for search表示“搜寻,查究”。search sb. 搜某人的身,search a place搜某个地方。 The policeman is searching a thief. search for 表示“搜寻、寻找某人、某物”。 The police searched for that man everywhere. in search of中的search表示“寻找,寻求”。 They went to South Africa in search of gold. look for表示“寻找”,没有search for注意力集中。 What are you looking for in the room? 91. search, search for, in search of, look for search表示“搜寻,查究”。search sb. 搜某人的身,search a place搜某个地方。 The policeman is searching a thief. search for 表示“搜寻、寻找某人、某物”。 The police searched for that man everywhere. in search of中的search表示“寻找,寻求”。 They went to South Africa in search of gold. look for表示“寻找”,没有search for注意力集中。 What are you looking for in the room? 完形填空。      Health is important to everyone. You should take care of your health. Many people  1  they don't need to
take care of their health when they are young. Do they only need to take care of  2  health when they are old?
The answer is "No". Many young people die  3  they have health problems. Then, what should you do to keep
healthy?
     First, you must try to drink a lot of  4  every day. Doctors say that people should drink more than eight
cups of water a day. It can  5  you away from illness.
    Remember to do  6  every day. Doing exercise can keep you healthy. It can make you  7 . It is also a good
way to help you  8  
     Eat healthy food. This is one of the best  9  for you to keep healthy. You should try to eat a balanced diet
(平衡饮食) every day.
    Sleeping is also very  10 . When you sleep, you can have a good rest. Getting a good sleep every night can
reduce (减少) the chance you fall ill.
(    )1. A. forget  
(    )2. A. our     
(    )3. A. if      
(    )4. A. juice   
(    )5. A. keep    
(    )6. A. washing 
(    )7. A. sad     
(    )8. A. relax   
(    )9. A. kinds   
(    )10. A. popular
B. believe  
B. your     
B. or       
B. water    
B. cause    
B. exercise 
B. famous   
B. practice 
B. sides    
B. important
C. avoid       
C. their       
C. because     
C. coffee      
C. stop        
C. homework    
C. strong                             
C. remember    
C. ways        
C. interesting 
95. 与take有关的词组辨析 take a look at表示“看一下”。 Can I take a look at your photo taken in Canada? take a taxi表示“打的”。 My plane leaves at seven, so I think we’ll take a taxi to the airport. take a photograph(of)表示“照一张相”。 A photographer is sent immediately to take photographs. take along表示“随身携带”。 He took along some of his pictures in the hope of getting a job there. take it easy表示“放心好了,别着急”。 Take it easy! I’ve just called the First Aid Centre. take part in表示“参加”。 Every four years athletes all over the world take part in the Olympic Game. take place表示“发生”。 The dialogue takes place at a restaurant. take sides(in)表示“站在……一边”。 He took side in us. take up表示“占去,占领”。 I think we should get this one, although it will take up more space in the room. take the place of表示“代替,取代”。 Miller has taken the place of Miss Helen in the personal department. 95. 与take有关的词组辨析 take a look at表示“看一下”。 Can I take a look at your photo taken in Canada? take a taxi表示“打的”。 My plane leaves at seven, so I think we’ll take a taxi to the airport. take a photograph(of)表示“照一张相”。 A photographer is sent immediately to take photographs. take along表示“随身携带”。 He took along some of his pictures in the hope of getting a job there. take it easy表示“放心好了,别着急”。 Take it easy! I’ve just called the First Aid Centre. take part in表示“参加”。 Every four years athletes all over the world take part in the Olympic Game. take place表示“发生”。 The dialogue takes place at a restaurant. take sides(in)表示“站在……一边”。 He took side in us. take up表示“占去,占领”。 I think we should get this one, although it will take up more space in the room. take the place of表示“代替,取代”。 Miller has taken the place of Miss Helen in the personal department.

A mobile phone is very useful. And many students have great _______ playing with it. But it does ______ to our health a lot.

If you have a mobile phone, it is necessary to know about the ______ of using it and learn how to enjoy your phone safely. Sending messages can be a wonderful way to keep in touch with your friends. But you _______ receive some cheating messages. _______, you may get a message saying that you have won a big prize (奖品). Don’t believe it.

Some students like listening to the music on the phone _______ walking. It’s very

_______ because there are so many cars and buses on the road. Remember not to talk on the mobile phone too often or too long. Your parents will be angry if you _______ too much money. Last, _______ your mobile phone when you sleep. The _______ of rubbish messages may wake you up. What’s more, the radiation of the cellphone is harmful to your brain.

1.A. trouble B. fun C. difficulty

2.A. harm B. harmful C. good

3.A. happiness B. advantages C. disadvantages

4.A. always B. never C. probably

5.A. Such as B. For example C. Instead of

6.A. while B. until C. after

7.A. safe B. dangerous C. careful

8.A. cost B. take C. spend

9.A. turn off B. turn down C. turn on

10.A. sounds B. noise C. voice

【答案】

11.B

12.A

13.C

14.C

15.B

16.A

17.B

18.C

19.A

20.A

【解析】本文介绍了的手机的不利条件,我们应该在使用手机时,了解安全使用手机的方法。

21.B

考查名词及语境的理解。A. trouble麻烦; B. fun 乐趣; C. difficulty困难;句意:许多学生玩手机玩得高兴。根据前文的A mobile phone is very useful.可知此处介绍手机的好处,故用fun。故选B。

22.A

考查名词和形容词及语境的理解。A. harm伤害; B. harmful 有害的;C. good好的;句意:但是它对我们的健康伤害很大。do harm to对……有害,故选A。

23.C

考查名词及语境的理解。A. happiness幸福;B. advantages 优点; C. disadvantages不利条件;句意:如果你有一部手机,有必要了解使用它的不利条件。根据and learn how to enjoy your phone safely.可知此处介绍有手机需要得知如何安全的使用手机,因此要注意手机的不利条件,故选C。

24.C

考查副词及语境的理解。A. always 总是;B. never 从不; C. probably可能;句意:但是你可能接受一些欺骗短信。根据you may get a message saying that you have won a big prize (奖品).可知此处表示你总是收到一些欺骗短信,故选C。

25.B

考查介词短语及语境的理解。A. Such as 例如,列举多个例子,没有逗号隔开; B. For example 例如,举一个例子,有逗号隔开; C. Instead of代替;句意:例如,你可能会收到一条短信说你中了大奖。此处举了一个例子,并且有逗号隔开,故为for example,故选B。

26.A

考查连词及语境的理解。A. while 当……时候; B. until 直到;C. after在……之后;句意:有些学生喜欢散步时在手机上听音乐。此处表示在散步期间,故用连词while,故选A。

27.B

考查形容词及语境的理解。A. safe 安全的; B. dangerous危险的; C. careful认真的;句意:这是非常危险的,因为在路上有那么多汽车和公交车。根据because there are so many cars and buses on the road.可知路上汽车和公交车很多,因此学生在路上边走边听音乐是非常危险的,故选B。

28.C

考查动词及语境的理解。A. cost 花费,sth cost sb money“某物花费某人钱”; B. take花费,用于句型It takes sb time to do sth“做某事花费某人时间”; C. spend花费,sb spends time/money on sth“某人花费时间/钱在某物上”。句意:如果你花费很多钱,你的父母将会生气的。主语you表示人,故用动词spend。故选C。

29.A

考查动词短语及语境的理解。A. turn off 关上; B. turn down 关小点;C. turn on打开;句意:最后,当你睡觉时关上你的手机。根据when you sleep可知睡觉时,应关上手机,故选A。

30.A

考查名词及语境的理解。A. sounds 表示声音; B. noise 表示噪音; C. voice表示嗓音;句意:垃圾短信的声音可能把你喊醒。根据of rubbish messages可知此处表示垃圾短信发出的声音,用名词sounds。故选A。

点睛:根据前后文的语境,结合词性,短语,句型,时态,语态,词义辨析和主谓一致,选出正确的选项。例如小题5,句意:例如,你可能会收到一条短信说你中了大奖。此处举了一个例子,并且有逗号隔开,故为for example,故选B。

【题型】完型填空
【结束】
30

How do you usually celebrate your birthday? Playing a soccer game may not be your first choice. But Lu Han, the former EXO singer, did just that and showed fans an unusual side of him.

Lu Han celebrated his 25th birthday by playing a soccer game with players from Beijing No.47 High School on April 19th in Beijing, a day before his birthday. He scored three goals in the game.

Lu Han has often shown on Weibo that he is a big soccer fan and his favorite soccer team is Manchester United. He said more than once that he used to dream of becoming a professional soccer player.

So what was Lu Han’s performance like on the pitch(球场)? Fan Zhiyi, the former captain of the Chinese national soccer team, played with Lu Han in a friendly match in 2013. He thought that Lu Han is a top amateur(业余) player.

31.Lu Han celebrated his 25th birthday by playing .

A. a soccer game B. a basketball game C. a tennis game D. a volleyball game

32.When is Lu Han’s birthday?

A. On April 18th. B. On April 19th. C. On April 20th. D. On April 25th.

33.How many goals did Lu Han score in the game against Beijing No.47 High School?

A. 2. B. 3. C. 4. D. 5.

34.Where does Lu Han show that he is a big soccer fan?

A. On QQ. B. On Weibo. C. On Wechat. D. On Facebook.

35.What’s the best title of the passage?

A. A Famous Writer B. A Professional Soccer Player

C. A Popular Singer D. A Super Soccer-lover

【答案】

36.A

37.C

38.B

39.B

40.D

【解析】试题分析:本文是与著名男演员、歌手鹿晗相关的故事。短文主要介绍了鹿晗与足球的故事,他以踢足球的方式庆祝25岁生日;他一直梦想成为专业足球运动员等等。

41.A细节理解题。题意:鹿晗通过什么方式庆祝二十五岁生日?A, a soccer game足球赛;B. a basketball game篮球赛;C. a tennis game网球赛;D. a volleyball game.排球赛。由第二段第一句:Lu Han celebrated his 25th birthday by playing a soccer game with players from Beijing No.47 High School on April 19th in Beijing可知鹿晗通过与北京47中的选手一起踢足球的方式庆祝25岁生日。故选A。

42.C推理判断题。题意:鹿晗的生日是什么时候?A. On April 18th. 在四月十八日;B. On April 19th.在四月十九日;C. On April 20th.在四月二十日;D. On April 25th.在四月二十五日。由第二段第一句:Lu Han celebrated his 25th birthday by playing a soccer game with players from Beijing No.47 High School on April 19th in Beijing, a day before his birthday.可知,四月十九日他生日前一天,即他的生日是在四月二十日。故选C。

43.B细节理解题。题意:在与北京四十七中的足球比赛中,鹿晗进了多少个球?A.2.;B.3;C.4.; D. 5.由第二段最后一句:He scored three goals in the game.可知他在比赛中进了三个球。故选B。

44.B细节理解题。题意:鹿晗在哪里展示他是一个足球迷?A. On QQ.在QQ上;B. On Weibo在微博上;C. On Wechat在微信上;D. On Facebook.在脸谱上。由第三段第一句:Lu Han has often shown on Weibo that he is a big soccer fan可知鹿晗在微博上显示他是一个大的足球迷。故选B。

45.D主旨大意题。题意:短文最好的标题是什么?A. A Famous Writer.一位著名的作家;B. A Professional Soccer Player一位职业足球运动员; C. A Popular Singer一位流行歌手;D. A Super Soccer-lover 一位超级足球迷。本文讲述的是著名歌手因为喜欢足球,过生日都以举行足球赛的方式庆祝。故选D。

考点:考查人物传记类短文阅读。

【题型】阅读单选
【结束】
31

Here is some information about most families in China’s countryside.

Fifty years ago

Nowadays

The number of children

3-5

1-2

Costs every day

¥3-5 each person

¥30-50 each person

Clothes

They bought new clothes only in the Spring Festival; If a coat was too small for elder brother or sister, the younger ones would have it.

People buy clothes when they need anytime.

Traveling ways

on foot, by bike (seldom)

by electric bike, by motorcycle, by car/bus

Education

Few children could finish their middle school education (pay for schooling).

All children can finish nine-year primary schooling for free.

根据表格内容,选择最佳答案。

46.Now there are no more than _________ children in a family.

A. two B. three C. four D. five

47.The cost of a child is as about _________ times as that in the past.

A. two B. three C. four D. ten

48.In the past, child(ren) could probably wear the same coat at different times.

A. only one B. two C. several D. all

49.How did the children usually go to school in the past?

A. On foot. B. By bike. C. By electric bike. D. By bus.

50.Which of the following is NOT true?

A. There were usually over three children in a family fifty years ago.

B. In the past, most families only bought new clothes for the children in the Spring Festival.

C. Each family now has at least one electric bike.

D. Nowadays, all my classmates receive education for free.

【答案】

51.A

52.D

53.C

54.A

55.C

【解析】本文是把中国农村五十年前和现在家庭里孩子的数量,每天的花费,衣服,交通方式和教育进行了比较。

56.A

细节理解题。根据The number of children 3-5 1-2可知现在家里的孩子不超过两个,故选A。

57.D

推理判断题。根据Costs every day ¥3-5 each person ¥30-50 each person可知五十年前每个孩子的成本是3-5元,现在是30-50元,故推断现在每个人的成本是过去的10倍,故选D。

58.C

推理判断题。根据They bought new clothes only in the Spring Festival; If a coat was too small for elder brother or sister, the younger ones would have it.可知在过去,大孩子穿得小了的衣服留个年龄小的穿,因此几个孩子在不同时间穿同一件衣服,故选C。

59.A

细节理解题。根据on foot, by bike (seldom)可知在过去孩子们经常步行或者骑自行车去上学,故选A。

60.C

推理判断题。根据by electric bike, by motorcycle, by car/bus可知现在孩子们上学可以骑电动车,摩托车,坐汽车或公交车,并没有提到每家至少有一个电动车,故选C。

点睛:根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据Costs every day ¥3-5 each person ¥30-50 each person可知五十年前每个孩子的成本是3-5元,现在是30-50元,故推断现在每个人的成本是过去的10倍,故选D。

【题型】阅读单选
【结束】
32

Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork. It can make you confident(自信的) when you are studying. But unluckily most students don’t know how to take notes.

★Write down key facts. If your teacher writes notes on the blackboard, that’s great. You can copy them or write down the most important facts of all in class. Different teachers do things differently. For example, some teachers may focus on (关注) lots of dates and facts in class, but they only write the important ones on the blackboard. Other teachers may not write anything down, but they may say something important again and again.

★Ask. Don’t be afraid to ask your teacher to repeat(重复) what you miss. If your teacher speaks too fast and you can’t follow what he is saying, you can ask him after class.

★Compare. Comparing your notes with your classmates’ can be good for your learning. It can also help you and your classmates correct some mistakes.

★Organize. Note-taking also needs organization. Keep notes for each subject(主题) in one notebook so that you can find everything easily when a test comes.

★Good note-taking takes time. If you decide to recopy(重抄写) your notes every evening, you’ll surely have less time to watch TV. But you’ll save time in the coming test.

61.There are main points about note-taking in this passage.

A. 4 B. 5 C. 6 D. 7

62.What should you write down in your notebook in class?

A. Every word. B. Lots of dates.

C. The most important facts. D. Your complaints about the teacher.

63.If you can’t follow your teachers in class, what should you do?

A. Ask them after class. B. Ask them before class.

C. Stop listening in class. D. Complain to them about the class.

64.Which way can help you correct mistakes in your notes?

A. Organizing the notes. B. Recopying your notes after class.

C. Asking your teachers for help. D. Comparing your notes with others’

65.Which can be the BEST title for this passage?

A. How to take notes B. What to do in class

C. How to study for a test D. What to do with problems

【答案】

66.B

67.C

68.A

69.D

70.A

【解析】试题分析:短文大意:本文介绍了学习中做笔记的好处,以及如何记录。

71.B细节理解题。根据短文第2、3、4、5、6段,可知关于记笔记,文中提到了五点。故选B。

72.C细节理解题。根据第二段Write down key facts部分的描述,可知在班上记笔记,应写下关键的事实。故选C

73.A细节理解题。根据第三段最后一句...you can ask him after class描述可知,可以课后问老师。故选A。

74.B细节理解题。根据第四段★Compare.描述的描述可知,与别人的笔记作比较,可以帮你更正笔记中的错误。故选B。

75.C归纳总结题。根据本文大意可知,本文介绍了学习中做笔记的好处,以及如何记录。故选C。

考点:教育类短文阅读。

【题型】阅读单选
【结束】
33

Have you ever tried scuba-diving(戴水肺潜水)? It is a very wonderful experience. Scuba is a kind of machine which can help people breathe under the water for a long time. The machine is invented by Jacques Cousteau and his friend.

Cousteau, a French man, is full of new ideas. Since he was a child, he has dreamed of diving (潜水) deep to see the wonderful world under the sea. Later with the help of the scuba machine, his dream was realized. Cousteau took lots of pictures and videos of many strange things that people had never seen before. He spent eight years making a TV show named The Undersea World of Jacques Cousteau. People were surprised at so many beautiful things under the water.

Cousteau loved the coral reels(珊瑚礁) and the colorful fish very much. However, he was sad to see that the beautiful coral reels were dead and grey when he returned some years later. He tried his best to encourage people not to pollute our seas and oceans any more.

根据短文内容,选择最佳答案。

76.The underlined word “scuba” means in Chinese.

A. 氧气瓶 B. 水下呼吸器 C. 救生 D. 防护服

77.Cousteau is from .

A. Australia B. France C. the USA D. Canada

78.It took Cousteau years to make the TV show, The Undersea World of Jacques Cousteau.

A. 4 B. 6 C. 8 D. 10

79.Why were the coral reels dead or grey?

A. Because they were picked up. B. Because they were eaten by fish.

C. Because they grew old. D. Because the sea water was polluted.

80.What’s the best title for the passage?

A. Jacques Cousteau and the Scuba Machine B. Scuba-diving

C. The Beautiful Coral Reels D. The Wonderful World Under the Sea

【答案】

81.B

82.B

83.C

84.D

85.A

【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了水下呼吸器和发明者裤斯托。因为有了水下呼吸器,人们能在水底呆得时间更长,看到的东西更多。

86.细节理解题。根据短文Have you ever tried scuba-diving(戴水肺潜水),可知其意思是水肺,水下呼吸器,故选B。

87.细节理解题。根据Cousteau, a French man, is full of new ideas.可知他是法国人,故选B。

88.细节理解题。根据He spent eight years making a TV show named The Undersea World of Jacques Cousteau.可知发现了八年的时间,故选C。

89.细节理解题。根据However, he was sad to see that the beautiful coral reels were dead and grey when he returned some years later. He tried his best to encourage people not to pollute our seas and oceans any more.故选D。

90.归纳理解题。根据短文的大意可知,故选A。

考点:社会现象类短文阅读。

【题型】阅读单选
【结束】
34

In today’s world, almost everyone knows air pollution is harmful to people’s health.

However, 91.

People who work and live in noisy conditions often go deaf. For example, many of the workers who print newspapers and books lose their hearing. 92.Recently it was reported that many teenagers in America can hear no better than 65-year old people do , 93.

Making a loud noise in public is also a kind of pollution. 94.Cars and machines also produce too much noise. Such pollution makes people feel uncomfortable and unpleasant, and it can even cause them to become sick or deaf. 95.

【答案】

96.C

97.B

98.A

99.D

100.E

【解析】本文介绍了噪音的危害。因此现在许多国家正在努力解决这个噪音的问题。

101.C

根据后文的People who work and live in noisy conditions often go deaf.可知此处指的是噪音也是有危害的,故选C。

102.B

根据For example, many of the workers who print newspapers and books lose their hearing.可知此处列举因为噪音失去听力的例子,故选B。

103.A

根据Recently it was reported that many teenagers in America can hear no better than 65-year old people do ,可知此处介绍美国许多青少年听力下降的原因,故选A。

104.D

根据Making a loud noise in public is also a kind of pollution.可知此处介绍噪音的危害,故选D。

105.E

根据Such pollution makes people feel uncomfortable and unpleasant, and it can even cause them to become sick or deaf.可知噪音污染带来了很多危害,因此许多国家努力解决噪音污染,故选E。

【题型】补全短文5选5
【结束】
35

根据情景提示,完成下列各题

106.当有人对你说:“Let me help you.”,你应该这样礼貌地回答:

____________________________________________________________________

107.当你看到有人在禁烟场所吸烟时,你应当这样对他说:

Would you mind not ________________________________________________?

108.你想知道现在几点了,你可以这样问:

_________________________________________________________________

109.看牙医时,你告诉医生你牙疼,你应该这样说:

_________________________________________________________________

110.你想了解此刻泉港的人口状况,可以这样问:

___________________________________________________________________?

完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Mexican people have a tradition of greeting each other with handshakes and kisses on the cheek(脸颊. But recently, government officials asked people to   15  this. They have also closed schools and museums, and advised people to stay at home.
This is to stop people from  16  an infectious disease (传染病), swine flu (猪流感). The disease has spread over the country. It has killed 159 people and caused 4,000 to become sick  17 .
What is swine flu? Swine flu is a disease that causes respiratory (呼吸的) illness in pigs. It spreads to people in two ways. People catch the virus after being with infected(被感染的)pigs, or they get it from an infected   18  . The disease spreads in the same way   19  human flu, through coughs and sneezes and then touching the nose or mouth. However, it   20  be spread by eating pork.
People who have caught swine flu will have a fever, a cough, a sore throat and body aches. In most cases, the infection makes people unwell but their lives will not be   21 .
A few governments around the world have advised their citizens not to visit   22 . Some countries have begun checking air travelers for the disease and have set up quarantines (隔离) for people who might be infected. Russia, China and other countries have banned (禁止) buying pork from Mexico,  23  the flu cannot be caught by eating the meat.
Health experts advise people to wash their hands frequently(频繁地), to cover coughs and sneezes and to stay at home if they feel   24 .

【小题1】
A.stop to doB.stop doingC.go to doD.go on doing
【小题2】
A.catchingB.takingC.owningD.curing
【小题3】
A.last monthB.in the pastC.a month agoD.in the past month
【小题4】
A.pigB.personC.dogD.country
【小题5】
A.likeB.asC.forD.in
【小题6】
A.can’tB.canC.mustD.will
【小题7】
A.in safetyB.in hungerC.in dangerD.out of danger
【小题8】
A.MexicoB.AmericaC.ChinaD.Russia
【小题9】
A.butB.thoughC.whileD.because
【小题10】
A.tiredB.happyC.hungryD.ill

95. 与take有关的词组辨析 take a look at表示“看一下”。 Can I take a look at your photo taken in Canada? take a taxi表示“打的”。 My plane leaves at seven, so I think we’ll take a taxi to the airport. take a photograph(of)表示“照一张相”。 A photographer is sent immediately to take photographs. take along表示“随身携带”。 He took along some of his pictures in the hope of getting a job there. take it easy表示“放心好了,别着急”。 Take it easy! I’ve just called the First Aid Centre. take part in表示“参加”。 Every four years athletes all over the world take part in the Olympic Game. take place表示“发生”。 The dialogue takes place at a restaurant. take sides(in)表示“站在……一边”。 He took side in us. take up表示“占去,占领”。 I think we should get this one, although it will take up more space in the room. take the place of表示“代替,取代”。 Miller has taken the place of Miss Helen in the personal department. 97. 与turn有关的词组辨析 turn down表示“关小,调低”。 Please turn the radio down, Tom. turn...into...表示“把……变成……”。 If we cut down forests, we’ll turn the land into a desert. turn off表示“关掉(水、电、收音机)”。 Before you leave, make sure the electricity is turned off. turn out表示“出席、证明是,结果是”。 It turned out that she was a friend of my sister. turn up表示“到达,出现”。 He didn’t turn up until it was dark. turn over表示“翻动,耕翻”。 He turned over in bed all the time last night. 95. 与take有关的词组辨析 take a look at表示“看一下”。 Can I take a look at your photo taken in Canada? take a taxi表示“打的”。 My plane leaves at seven, so I think we’ll take a taxi to the airport. take a photograph(of)表示“照一张相”。 A photographer is sent immediately to take photographs. take along表示“随身携带”。 He took along some of his pictures in the hope of getting a job there. take it easy表示“放心好了,别着急”。 Take it easy! I’ve just called the First Aid Centre. take part in表示“参加”。 Every four years athletes all over the world take part in the Olympic Game. take place表示“发生”。 The dialogue takes place at a restaurant. take sides(in)表示“站在……一边”。 He took side in us. take up表示“占去,占领”。 I think we should get this one, although it will take up more space in the room. take the place of表示“代替,取代”。 Miller has taken the place of Miss Helen in the personal department. 95. 与take有关的词组辨析 take a look at表示“看一下”。 Can I take a look at your photo taken in Canada? take a taxi表示“打的”。 My plane leaves at seven, so I think we’ll take a taxi to the airport. take a photograph(of)表示“照一张相”。 A photographer is sent immediately to take photographs. take along表示“随身携带”。 He took along some of his pictures in the hope of getting a job there. take it easy表示“放心好了,别着急”。 Take it easy! I’ve just called the First Aid Centre. take part in表示“参加”。 Every four years athletes all over the world take part in the Olympic Game. take place表示“发生”。 The dialogue takes place at a restaurant. take sides(in)表示“站在……一边”。 He took side in us. take up表示“占去,占领”。 I think we should get this one, although it will take up more space in the room. take the place of表示“代替,取代”。 Miller has taken the place of Miss Helen in the personal department.      Many pupils tell us that they are busy with their study every day and don't have enough time to do
what they like to do. Brian, 13, said, "I don't have much time for friends. I wish I could talk to them more."
     Mary feels that she never has enough time to practice her violin and play with her friends. She spends
most of her time studying and doing her homework. 
     Alice, 14, wants more time for skating and Rick, 15, wishes he had more time to watch TV. Morgan,
12. said, "I never have time just to be myself, talk with my friends and write in my diary!"
     Well, time is the same to every one of us. We can't get more time or make time slow down. What we
CAN do is try our best to manage (明智的使用) it. This means that we should know about everything we
HAVE TO do and WANT to do. For example, we have to study, sleep, eat and make our house clean. We
want to do things that make us feel relaxed (放松的) and happy. Then we should try to understand how
much time each activity will take in a day. After we know that, we can make a plan to help us get through
the day without too much hurry.
      I think that if all of us use our time properly, we'll feel happier.      School is not the safe place as it used to be. How to be safer in school? How can students stay away
from danger? There are many activities that students can do to learn safety in an easy way. Here are some
stories from the students who have had safety classes in Xuri Middle School.
     Wang Lin:
     About Sports Safety Once we made up a story about sports safety. All we needed to do was to point
out safe and unsafe sports behaviors in the story. From this lesson, we knew we should always do warm-up
(热身)activities before playing sports and drink some water after that.
     Liu Ying:
     About Classroom Safety Putting on short plays is a good way to learn and enjoy ourselves. We once put
on a short play about a boy called Little Naughty. He always did something naughty (淘气的) in the classroom
and got himself into trouble. In this way, we learned to behave well and get on well with each other.
     Zhou Weilun:
     About Fire Safety In our school, we have a fire emergency response practice (火警应急演习) in September
every year. So we know where to go if there is a fire in school. We learn to use the fire extinguisher (灭火器),
too. But I don't think we should be allowed to put out the fire alone,it's too dangerous for young students like
us. 95. 与take有关的词组辨析 take a look at表示“看一下”。 Can I take a look at your photo taken in Canada? take a taxi表示“打的”。 My plane leaves at seven, so I think we’ll take a taxi to the airport. take a photograph(of)表示“照一张相”。 A photographer is sent immediately to take photographs. take along表示“随身携带”。 He took along some of his pictures in the hope of getting a job there. take it easy表示“放心好了,别着急”。 Take it easy! I’ve just called the First Aid Centre. take part in表示“参加”。 Every four years athletes all over the world take part in the Olympic Game. take place表示“发生”。 The dialogue takes place at a restaurant. take sides(in)表示“站在……一边”。 He took side in us. take up表示“占去,占领”。 I think we should get this one, although it will take up more space in the room. take the place of表示“代替,取代”。 Miller has taken the place of Miss Helen in the personal department.

文章来源: http://www.louisevely.com

原文地址:http://www.louisevely.com/gylqzw/553.html

« 上一篇:我国东临哪一个海洋( )
» 下一篇:没有了

相关推荐